Ser bra ut i byen

En stor del av e-bedrifter tilbyr i dag et bredt utvalg av fraktformer. En favoritt akkurat nå er å sende til en pakkebutikk, som gir deg fleksibiliteten til å hente de nyinnkjøpte varene når det passer deg. Fraktmetoden er veldig passende, og også den billigste leveringsversjonen.

Leveringsevnen er ekstremt avgjørende dersom vi trenger bestillingen umiddelbart, og av den grunn er det virkelig sentralt at du sjekker forventet leveringstid på det aktuelle produktet.

Et stort antall nettbutikker tilbyr dag-til-dag frakt på ganske mange varenumre, som imidlertid er beregnet ut fra at bestillingen kjøres gjennom tidligere enn et fast tidspunkt, så de klarer nok å få bestillingen ut av døren før pakkepersonalet har fire kvelder.

Noen få nettselskaper sørger for levering uten kostnad, men ofte kun hvis det bestilles for en bestemt pris. Ellers må du velge den billigste typen levering, som i mange tilfeller – uansett om du bor på Holstebro, Skive eller Brande – er å få transportøren til å bringe produktene til et hentested.

Frakttiden er selvfølgelig en uvanlig faktor

Det er ekstremt ukomplisert for kjøpere å sammenligne priser (via f.eks. PriceRunner) hos flere nettbutikker, og derfor kunne mange internetthandlere ikke unngå å drastisk redusere utsalgsprisene på produktene deres – for juniorer, og også for menn og kvinner – og noen ganger til og med tilby gratis levering.

På den annen side kan det fortsatt være lønnsomt å se på noen forskjellige butikker på nett etter salg før du bestiller, så du er garantert å få den beste prisen.

Man må imidlertid være klar over at dersom en nettbutikk annonserer best i test-produkter til en utsalgspris som virker utrolig tiltalende, bør dette ofte være et symbol på en uautentisk nettbutikk. Kjøp med standard betalingskort omfattes imidlertid av en ordning som beskytter kunden mot uærlige e-forhandlere.

Vi anbefaler generelt korttransaksjoner eller mobilbetalinger. Som et alternativ kan du velge en delbetalingsløsning fra for eksempel ViaBill, forutsatt at du har tenkt å betale ned regningen i fremtiden.

Før folk kjøper fra en e-butikk, bør de ha et øye med e-butikkens forretningsavtale for å være sikker, men dette er ofte en tidkrevende oppgave.

En enkel løsning kan kanskje være å undersøke om internettselskapet er medlem av e-merkeordningen, siden dette kan være en pekepinn på at e-butikken overholder gjeldende dansk lovgivning og at internettselskapet blir ofte gjennomgått av spesialister som har innsikt i gjeldende regelverk. I tillegg tilbys du en snarvei til support dersom du støter på problemer i forbindelse med din bestilling.

Videre er det nyttig at kjøper er oppdatert på det mest aktuelle regelverket som kan spille inn i forbindelse med bestillingen, for eksempel innbyttet nettforhandleren kjører med. I denne sammenheng er det også aktuelt at du permanent beholder bestillingsmailen din, slik at du til enhver tid kan dokumentere kjøpet ditt, enten du er ute etter varer til gutt eller jente.

Netthandel vokser raskt

Trustpilot inneholder ganske praktiske løsninger for å se nærmere på en rekke tidligere forbrukerkritikk, og det er derfor prisverdig at du studerer nettbutikkens anmeldelser før du legger inn bestillingen din.

Facebook produserer også et stort antall fine snarveier for å få innsikt i nettselskapets troverdighet. I tillegg ser man faktisk nettselskaper tilby kunder å formulere en kritikk av bestillingsprosessen, som også bør brukes til å føle kundetilfredshet.

Fakta om produkter og internettselskaper er ofte beskyttet, men det tas ikke ansvar for endringer som kan ha blitt gjort siden vi sist oppdaterte den viste informasjonen.