Bålpanne – samle hele familien til uteaktiviteter og hobbyer

Det kan være utfordrende å få samlet hele familien til felles hobbyer og uteaktiviteter, særlig i en hektisk hverdag. Samtidig trenger det ikke å være komplisert å få litt tid sammen under åpen himmel, og med en enkel bålpanne kan terskelen bli litt lavere når det gjelder å samles ute i egen hage.

Enkle bålpanner gir kos og varme

Mange nordmenn er veritable grillfantaster, og i noen hjem står grillen fremme året om. Samtidig kan det faktisk være mulig å bruke bålpanner til enkel matlaging om høsten og vinteren, noe som gir litt omveksling fra den klassiske grillen:

  • Det er selvfølgelig mulig å grille både pølser, pinnebrød og andre småting direkte over åpen flamme.
  • Dessuten finnes det en mengde ulike tilbehør til bålpanner, for eksempel vaffeljern, pannekakejern og hele kokesett.
  • I tillegg gir bålpannen også lun og koselig varme, noe som er fint å ha om høsten og vinteren.

Bålpannen kan helt enkelt bli et naturlig samlingssted, uansett om det dreier seg om å lage mat eller å bare få tilbake varmen.

Ulike typer bålpanner

I utgangspunktet er de aller fleste bålpanner laget på en relativt lik måte, hovedforskjellen er egentlig type stativ eller oppheng. En majoritet av bålpannene på markedet er laget med den klassiske tripod-formen, det vil si at bålpannen henger i kjeder fra et stativ med tre bein. I tillegg er det også mulig å velge bålpanner som står på føtter, noe som gir en mer kompakt bålpanne.

De større modellene gir deg litt mer frihet når det gjelder for eksempel å henge opp en kaffekanne over bålet, i tillegg til at disse modellene også kan gjøre det enklere å komme til. Imidlertid kan en mer kompakt modell være gull verdt hvis du vil ha en litt mer enkel og stilren løsning. Uansett hvilken du går for, så vil du ikke angre på å ha investert i en bålpanne.