Slik tar du best vare på din nye iPhone

Flere nettforhandlere tilbyr for tiden en rekke leveringsmetoder. Det mest brukte nå for tiden er å sende til en pakkebutikk, hvor du enkelt kan hente pakken på et tidspunkt du ønsker. Alternativet er derfor usedvanlig enkelt, og mange ganger også den lettest kjøpte leveringsformen.

Et stort antall nettbutikker garanterer levering 1 ukedag på et stort antall av deres produkter, noe som imidlertid er betinget av at bestillingen gjøres tidligere enn et fastsatt tidspunkt, tatt i betraktning at de kan garantere at de vil kunne få varene fraktet avgårde før de ansatte har fire kvelder.

Trustpilot gir faktisk fantastiske muligheter

Det er nå svært enkelt for kjøpere å sammenligne priser blant flere forhandlere på nettet, og derfor har mange e-bedrifter blitt presset til å tvinge priser på varene deres – for babyer og barn, og samtidig for menn og kvinner – ettertrykkelig, og noen ganger til og med tilby gratis levering.

På den annen side kan det likevel bli lønnsomt å sjekke opp til flere internettselskaper etter salg før du legger inn bestillingen, slik at du er urokkelig sikker på å få tak i den mest attraktive prisen.

Du bør imidlertid ikke glemme at dersom en e-forhandler selger produktene sine til en pris som kan virke usedvanlig beskjeden, bør dette ofte være et varseltegn på en uærlig butikk. Betaling med kort er heldigvis en del av et regelverk som bistår deg som kunde mot falske internettselskaper.

Generelt sett slår vi et slag for kortbetalinger eller MobilePay. Alternativt bør du bruke en løsning som ViaBill, hvis du ber om å honorere prisen i fremtiden.

Undersøk om nettbutikken er et e-merket medlem

Før noen handler hos en nettforhandler bør de i prinsippet gjennomgå butikkens forretningsavtale, men det er bare ikke spennende lenger.

Et annet alternativ kan være å sjekke om nettbutikken er godkjent av e-merket, som generelt er et bilde på at nettforhandleren kjenner igjen de danske reglene, og at e-forhandleren av og til blir inspisert av fagfolk som har mestret gjeldende lover. Det er en veldig god grunn for støtte dersom du blir utsatt for dilemmaer som følge av kjøpet.

Videre anbefales det at kunden er nøye med det viktigste regelverket som påvirker kjøpet, for eksempel hvilken returrett nettselskapet benytter. I denne sammenheng er det også aktuelt at du til enhver tid oppbevarer kvitteringsmailen din, slik at du til enhver tid kan vitne om bestillingen din, uansett om du kjøper en gave til en voksen eller et barn.

Et bredt utvalg av leveringsmetoder

Trustpilot tilbyr en rekke relevante løsninger for å vurdere ganske mange andre kjøperes vurderinger, og dermed er det fornuftig at du tolker e-butikkens anmeldelser før du legger inn bestillingen.

Facebook gir også noen utmerkede sjanser til å bli kjent med troverdigheten til nettbutikken. I tillegg ser vi noen internettsteder som gir folk mulighet til å skrive ned en vurdering av bedriftens tjeneste, som også bør utnyttes for å veie kundenes tilfredshet.

Data om produkter og e-butikker oppdateres fra tid til annen, men vi gir ingen garanti mot justeringer som kan ha blitt implementert siden siste oppdatering av nettsideinformasjonen.